torsdag 20 september 2012

Uthyres: Strandhus i Marina di Sibari




I det här huset kan hela familjen njuta av livet i en klassisk italiensk semesterby. 800 meter till stranden och 500 meter till piazzorna med flera restauranger, glasskaféer, minitivoli, spelhallar, butiker och barer. För trettio år sedan var det här stället proppat av italienska kändisar och "det fina" folket. Idag andas det en bedagad charm som du garanterat inte hittar någon annanstans.


Fakta om Strandhuset i Marina di Sibari

Tvåvåningshus om cirka 100 kvadratmeter med två sovrum på ovanvåningen och sal samt fullt utrustat kök på nedervåningen. Dessutom nyinstallerad AC, solterrass, rymlig uteplats och trädgård.

Rymlig uteplats




Antal rum: Två sovrum på ovanvåningen och en sal med matsalsbord, soffgrupp och kök på nedervåningen.

Sovrum 1 på ovanvåningen.



Sovrum 2 på ovanvåningen.

Toalett på ovanvåningen med varmvattendusch och bidé.

Utsikt från solterrassen på ovanvåningen
Antal sängplatser: Fem permanenta (ena sovrummet på ovanvåningen har en dubbelsäng, det andra har två enkelsängar. I salen på nedervåningen finns en enkelsäng).



Salen på nedervåningen.





Fullt utrustat kök.

När det är riktigt varmt ute är det skönt att äta lunch inomhus...


...men en middag på uteplatsen är svårslaget.
Antal toaletter: Två (en på ovanvåningen och en på nedervåningen)
Antal duschar: Två (en i badrummet på ovanvåningen och en utomhus). Både inom- och utomhusduschen har varmvatten. Vid högsäsong kan vattnet i semesterbyn stängas av vissa tider.
Kök: Fullt utrustat kök med kyl/frys. Dessutom finns en enkel elgrill att använda utomhus.
Dricksvatten: Hämtas i fontänen som enbart ligger cirka 30 meter från huset.

I trädgården kan du njuta av lugnet.
Uteplats: Mysig insynsskyddad uteplats med utomhusmöbler finns.
Terrass: På ovanvåningen finns en rymlig solterrass.
Parkering: Hyresgästen disponerar bilparkering utanför huset med två platser.




Uthyrningspris: 4 000 kronor per vecka under högsäsong (juni till augusti) och 3 000 kronor per vecka under lågsäsong (september till maj). I uthyrningspriset ingår kostnad för elektricitet, vatten och sophämtning. Dessutom tillkommer 500 kronor i avgift för slutstädning samt lakan och handdukar till alla gäster.

Är du intresserad av att hyra? Titta i kalendern genom att klicka här för att se vilka veckor som är lediga. Skicka sedan ett mejl till semestraikalabrien@gmail.com och tala om vilken vecka du är intresserad av. Om du vill hyra huset någon annan vecka än den klassiska kalenderveckan (söndag till söndag) så försöker vi ordna det efter bästa förmåga. Skicka ditt önskemål till semestraikalabrien@gmail.com. Vi tillämpar ett uthyrningsavtal som vi skickar till dig innan så att du i lugn och ro kan gå igenom villkoren. Och har du några frågor så tveka inte att ställa dem. Vi ska göra vårt bästa för att svara så snabbt vi kan.

För tips om hur du tar dig till och från Sibari, se detta inlägg

Efter din vistelse är vi väldigt tacksamma om du vill tala om vad du tyckte. Helst som en kommentar här på hemsidan. Tack på förhand.


2 kommentarer:

  1. Jag rekommenderar detta strandhus, där jag hyrde en vecka förra sommaren. Huset är rymligt och mysigt! Stranden är superhärlig och själva byn är väldigt gullig, med sin loja stämning och dans på torget på kvällarna.

    Det är syd-Italien i ett nötskal, så det är väldigt genuint och italienskt - turistiskt på ett sätt, men inte på det vis vi är vana vid att mötas av på charter. Man får inte vara för bekväm av sig, det är dusch utomhus, men det är inget problem bara man duschar med baddräkt på.
    Ett tips är att köpa lunch nere på stranden och stanna kvar när alla italianare går "hem" och äter lunch och tar siesta. Då får man nästan hela stranden för sig själv! Men det är hett, så var noga med solcreme.

    Mvh Viktoria

    SvaraRadera
  2. Vi hyrde detta strandhus två veckor i juli-augusti 2013. Huset var fint och vi stormtrivdes under vår semester.

    Vädret var varmt och soligt. Vi valde att bada på de fria stränderna och tyckte det var skönt att få duscha av oss salt och sand i utomhusduschen i strandhuset för att slippa ta med sig det in i huset.

    Grannarna till strandhuset var trevliga och hälsade alltid på oss när vi möttes. Det var lugnt utanför huset utan störande trafik.

    Vi handlade dels på en galleria ca 10 min bilväg från byn. Där fanns stort varuhus och bankomat. Dels i semesterbyn där brödbutiken kan rekommenderas som har nybakat frukostbröd och foccatia till lunch. Vi besökte även fiskaffären vid ett flertal tillfällen som sålde pinfärsk fisk och rensade den till oss. Vi köpte svärdfisk, tonfisk och bäckfisk som vi lagade i strandhuset.

    På kvällarna träffades hela byn på piazzorna och flanerade i de små butikerna som sålde kalabresiska specialiteter, både mat och souvenirer. Man kunde även äta på någon av de trevliga restaurangerna som fanns i byn eller ta en glass, espresso eller drink på någon av barerna.

    Detta var en fin resa för oss!

    Mvh Åsa

    SvaraRadera