söndag 4 december 2011

Stranden i Marina di Sibari

Marina di Sibaris strand ligger i natursköna omgivningar. Sanden är finkornig och ganska ljus till färgen. Stranden är ren, det joniska havet blått och klart. Stranden sträcker sig cirka tre kilometer. Det finns en strandpromenad som till största delen är stenbelagd där du kan promenera eller jogga. Strandpromenaden är även upplyst kvällstid.



Stranden är lättillgänglig med många parkeringsmöjligheter. På stranden finns flera lidos som erbjuder mat, dryck och solstolar. De flesta lidos tar betalt om du använder deras solstolar. Vill du inte sola och bada på en lido söker du upp någon av alla de allmänna platser som finns på stranden. Om du är osäker på vad som är allmän plats och inte - titta på parasollen. Är alla parasollen av samma färg - då är det en lido. Har parasollen olika färg - då är det en allmän plats.

 På www.marinadisibari.it hittar du en lista och mer information om de olika lidos som finns.

Kalabrientips: Grottspa

Vill du uppleva ett naturligt prisvärt spa ska du definitivt ta dig till Grotta delle Ninfe. Här kan du packa in dig själv i lera från grottan och sedan bada i en pool med trettiogradigt sulfatrikt vatten. Lerinpackning och sulfatbad tar dock på krafterna så se till att du har gott om tid för medhavd lunch eller besök på någon av de trevliga restauranger som finns i anslutning till grottan.


För att se film från Grotta delle ninfe, klicka här.

lördag 3 december 2011

Kalabrientips: Terme di Spezzano


Endast några kilometer från byn Spezzano Albanese ligger den välskötta spa-anläggningen Terme di Spezzano. På deras hemsida kan du läsa mer om deras olika behandlingar, såsom chokladmassage och thermalbad. Där hittar du även prislistor och specialerbjudanden. Om du bor i strandhuset i Sibari är det cirka en halvtimmas bilfärd till Terme di Spezzano.

Vägbeskrivning och kontaktinformation hittar du här






fredag 2 december 2011

Kalabrientips: Välskött utomhuspool

Om dagen är för het i byn Spezzano Albanese rekommenderas en bilfärd några kilometer nerför berget till utomhuspoolen vid Terme di Spezzano. Utomhuspoolen är avgiftsbelagd och det är även badmössetvång. Ett tips, för att inte behöva köpa en dyr badmössa på plats, är att investera i någon prisvärd badmössa på den lokala marknaden.

Vid poolen finns alltid badvakt. Under högsäsong även DJ:s och underhållningsvärdar som håller igång med vattengymnastik och lekar. I anknytning till poolen finns även en restaurang som serverar enklare rätter. På kvällarna förvandlas restaurangen till nattklubb med tropiktema och karaoke.

Läs mer på deras hemsida.

För vägbeskrivning och kontaktinformation, klicka här.  



torsdag 1 december 2011

Bilder från Spezzano Albanese

Karta över Spezzano Albanese

Kyrkan Madre del Santissimo Pietro e Paolo
Biblioteket


Kalabrientips: Vattenparken Odissea 2000

Cirka 45 minuters bilfärd från Sibari och Spezzano Albanese ligger vattenparken Odissea 2000. En vattenpark med något för hela familjen. Säsongen pågår från mitten av juni till slutet av september.


Klicka här för att komma till vattenparkens egen hemsida. Det kan även vara värt att ta med exempelvis IKEA Family kortet då det kan ge rabatt på inträdet i parken. För en vägbeskrivning, klicka här.

Se filmer från vattenparken här.


Kalabrientips: Minibakelser

När du besöker Kalabrien får du inte missa de utsökta minibakelserna. I Spezzano Albanese hittar du de bästa bakverken på Pasticceria Motta.
Adress: P.zza della Repubblica 47
Telefon: 0981-958050


Kalabrientips: Lakritsmuseum

Är du sugen på en dagsutflykt från Spezzano Albanese eller Sibari är Lakritsmuséet i Rossano ett lämpligt alternativ. Här får du veta allt om lakritsens historia från företaget som funnits ända sedan 1731.

Lakritsmuséets hemsida hittar du här.

För att hitta Amarellis hemsida, klicka här.

Karta finns här.